Bölüm
Tarihçe

Teknik Eğitim Fakültesi, 03 Temmuz 1992 tarih ve 3837 Sayılı Kanunla Sakarya Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Ülkemizin endüstri kuruluşlarında gerek teknik eleman olarak ve gerekse araştırma geliştirme merkezlerinde eğitmen olarak görev yapabilecek teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve endüstri meslek/teknik liselerine pedagojik formasyona sahip öğretmen yetiştirmek üzere Metal Eğitimi Bölümü, Teknik Eğitim Fakültesi bünyesinde 1993-1994 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır. Bölümümüzde teorik ve teknolojik bilgilerin verilmesine ilaveten, öğrenilen bilgilerin pratik uygulamalarını da bir fiil laboratuar ortamlarında öğrencilerimizin kendileri yapmaktadırlar.

Fakültemizin bölümlerine son öğrenci alımı 2009/2010 öğretim yılında olmuştur. Resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı gereğince Fakültemiz kapanmış,  mevcut öğrencileri ile 2016 yılına kadar eğitim ve öğretim faaliyetleri devam edecektir.